Skip navigation

Park Vordenstein

Vordenstein is een oud kasteelpark in Schoten in beheer bij het Agentschap voor Natuur en Bos. Je vindt er restanten van een rechtlijnige Franse parkaanleg in het sterbos, alsook delen in Engelse landschapsstijl. Het kasteel zelf is tenonder gegaan in de oorlog, maar de oranjerie werd gerestaureerd en vormt een mooi geheel met de fleurige Oranjerietuin, die onder andere een uitgebreide collectie Dahlia's telt. In de bijzondere parkbistro Oranjerie De Vlinder word je hartelijk ontvangen en kan je genieten van een drankje op één van de mooiste terrassen van de streek.

Vordenstein is een lust voor alle zintuigen. Je kan er genieten van oude zeldzame bomen, brede majestueuze lanen, bloeiende hooilanden en natuurlijke vijvers. Met een beetje geluk spot je hier zelfs een ree of zwarte specht bij het volgen van één van de wandelroutes. Park Vordenstein is een oase van rust en stilte, ideaal om even weg te dromen! Let wel, in dit park werd er gekozen om honden niet toe te laten.

Voor het beheer van het park wordt onder andere beroep gedaan op een groep enthousiaste vrijwilligers. Mede dankzij hen, is de tuin altijd wel in beweging en is Vordenstein een park met een echte ziel!

Park Facilities

Café/Restaurant
Children's Play Area
Events
Free Parking
Glass/Palm House
Historic Building
Nature Reserve
Nature Walks
Parking
Pond
Public Transport Links
Toilets
Walking Routes
Walled Garden
Wildlife
Wildflower Area
Woodlands
Green Flag
Award Winner
Managing Organisation
ANB
Contact
Wouter Huygens
Telephone
0032474897886